ცოტნეობა
12-აგვისტო-2019
ხობის მონასტერი
ტრადიციული კუჭმაჭი მეგრული სუფრის ერთ-ერთი მთავარი ცხელი კერძია. კუჭმაჭის მომზადებისას მეგრელები კვლავ იყენებენ იმ უძველეს ჩვეულებებს, რომელიც სამეგრელოში დღესაც შემორჩა. მეგრული კუჭმაჭი მზადდება საქონლის ან ღორის შიგნეულით, ხახვით, ბროწეულით, წითელი წიწაკითა და სხვა სანელებლებით.
სამეგრელო-ზემო სვანეთის მხარე - დასავლეთ საქართველოში, შავი ზღვის სანაპიროზე მდებარეობს. ზღვის ნოტიო, სუბტროპიკული ჰავითა და ზომიერი კლიმატით. წელიწადის ოთხივე დროს, აქ საუკეთესო ადგილებია კემპინგის, საფეხმავლო ტურების, ჯომარდობის, სოფლის ეგზოტიკისა თუ ევროპული ტიპის, მყუდრო ქალაქების მოყვარულთათვის.